За нас

История на Teatox
Основателите на Teatox, Майкъл и Феликс, са приятели от училищните им дни. Те открили своя интерес към чая по време на съвместно обучение в Азия. По-късно, Майкъл учи в Тайван, където му е дадена възможност да вникне дълбоко в традиционната азиатска чай- култура и да изследва естествения ефект от чая с помощта на будистки дзен монах. 


Впечатлени от гъвкавостта и широкия спектър от начини за използване на чай, както и на свързаните с тях ритуали за приготвяне на всеки един от тях, двамата решили да започнат марка чай след обучението си. Фокусът е трябвало да бъде не само върху различнитесилни ефекти от чая, но и върху специалните моменти в които се наслаждаваме на чая си. TEATOX е резултат от това,като представлява висококачествени органични чайове с кзлючителен ефект върху човешкото тяло и не само...


...Философия


Ние вярваме в ползите от естествените съставки, подпомагащи здравето и споделяме убеждението, че съществува хармонично съжителство между тялото, ума и душата. Нещо повече, ние сме го направили наша мисия - изпълняваме тази философска мантра напред в двадесет и първи век - и нашите продукти са предназначени да ни помогнат да направим точно това. Благодарение на разнообразието и силата на неговите съставки, чаят, е идеалният източник на хранителни субстанции необходими за растежа, здравето и доброто състояние на тялото. Билки, листа, цветя, плодове и подправки са богати на полезните съставки, които, в правилните комбинации, могат да предизвикат удивителни ефекти върху човешкото тяло. Голямо разнообразие и ефикасност на тези комбинации се усеща във всички чайове от нашата гама, всяка от които е пригодена към определени моменти или ситуации в ежедневието. 

Тяло 
Начинът, по който тялото ви се чувства оказва голямо влияние върху цялостното ви благосъстояние. Да обръщате внимание на правилния баланс на тялото си, обаче, не винаги е лесно. TEATOX разработва специални чаени смеси, които правят загубата на тегло по-лесно, без да се разчита на гладуване и жертви, както при различни диети.Ум
Яснен и буден ум е предпоставка за извличане на максимална полза от вашия интелектуален потенциал. Чайовете в категорията „Mind“ се стремят към точно този потенциал, както и да ви помогнат да бъдете на разположение винаги, особено във важни моменти.Душевен балансНапрежението може да възникне поради различни причини. Забързаният начин на живот, липса на физически упражнения, стрес или неправилно хранене засяга нашето благосъстояние. Често, обаче, един-единствен миг на спокойствие може да помогне в дългосрочен план, в случаи, когато психическото ви равновесие се разпада.

Основната  визия на марката е да ви насърчи към по-здравословен начин на живот чрез естествената способност на тези чайове. Ние сме наясно, обаче, че до дългосрочни ефекти е трудно да се стигне само чрез пиене на чай - и в тази връзка, Teatox са разработили придружаващо упътване към всекидневния режим за всеки от чайовете. Надяваме се, че това ще бъде още по-ефективно в преследването на здравословен, пълноценен живот. 

КАЧЕСТВОТО
Разработено с експерти


В началото на всеки TEATOX чай ние преценяваме, точно коя нужда чаят трябва да задоволи и в какъв момент трябва да се пие. Тогава екипът на Teatox сяда, за да обсъди с диетолози, експерти по хранене и експерти по чайовете, за да открият най-оптималния състав.


Сертификат за био продукт


Високото качество на нашите продукти е наш приоритет. Ето защо всички чайове Teatox са 100% натурални и са наградени с немски и европейски органичен печат. PCU Deutschland GmbH (DE-ÖKO-070) редовно контролират качеството на нашите органично отгледани продукти.