5 предимства на детокс чая

Posted by Борислав Крумов 07.11.2016 0 Comment(s)

Много хора се определят повече като любители на кафето, но това може да е годината, в която заместваме нашата сутрешна чаша еспресо със чай. Много хора вярват, че кафето ще им даде ударен старт на деня и със сигурност, кофеинът може да направи това, но това може да доведе също до пълна катастрофа след обяд. Забелязва се тенденцията, че много хора страдат от главоболие ако не вземата дневната си доза.

Нека разгледаме заедно една от най-добрите (и здравословни!) алтернативи – детокс чая, като отбележим 5 от неговите предимства.

Кои са 5-те предимства на детокс чая?

1. Потиска апетита

Ако се чувствате гладни през повечето време, не сте сами! Голяма част от съвременната диета е с високо съдържание на рафинирани въглехидрати, но с ниско съдържание на протеини и фибри.

Когато искате да свалите килограми, трябва да се храните с ниско калорични храни, които са с богата хранителна стойност. Храни с много протеин (като яйца, чисто месо, риба, пиле, бобови растения) и фибри (зеленолистни растения, плодове и непреработени мюсли), помагат да се потисне глада за по-дълго време през деня.

Друга стратегия да се избегнат атаките на непоносим глад е като потиснем апетита с помощта на натурални чайове, които също имат благотворен ефект да ви накарат да се чувствате по-малко гладни.

2. Помага на храносмилането

Повечето билкови чайове спомагат храносмилането. Натуралните съединения освободени от детокс чая, подпомагат храносмилателния процес и забързват изпразването на дебелото черво – като да изхвърлите боклука от тялото си. Използван често, детокс чая може да подобри храносмилането благосъстояние и намалява подуването на корема и запека.

 

 

 3. Премахва токсините

 Знаехте ли, че когато пиете чай, натуралните билки могат да спомогнат  черния дроб да детоксикира тялото от алкохол, кофеин, цигари и други  хранителни дубавки? Детоксикиращите свойства на зеления чай са добре  познати иводят до подобрена активация на детоксикиращите ензими в  черния дроб. 

 4. Подсилва имунната система

 Органични, натурално отгледани чайове са богати на антиоксиданти.  Антиоксидантите предпазват тялото ви от свободните радикали, които  могат да доведат до здравословни проблеми. Пиейки натурални чайове  редовно, вие изграждате силна имунна система срещу вируси и бактерии.

5. Ускорява метаболизма

Детокс чайовете ускоряват метаболизма ти, което позволява горенето на повече калории, дори, когато сте в покой. Това придружава отслабването, като някои чайове също имат термогеничен ефект, който едновременно гори мазнини и намалява складирането на мазнини във вашето тяло.

Ако искате да разберете ползите от детокс чая, опитайте нашата Био детокс програма още сега. 

 

Leave a Comment