5 причини да добавите Мача чай към своя здравословен режим

Posted by Борислав Крумов 10.04.2016 0 Comment(s)

Средата на деня е, около 16:00, почти е време за края на работния ден, но не съвсем.. Но е достатъчно дълго да знаете, че ви е нужно нещо да ви вдигне и да ви помогне да доизкарате деня. Не посягайте към сладкишите, кафето или Starbucks кафе. Вместо това опитайте чай Мача! Чудотворната пудра от зелен чай, направена чрез стриване на цели листа зелен чай е супер храна за вас и има толкова положителни здравословни свойства, а да не говорим колко енергия дава! Ето и 5 причини, поради които трябва да добавим Мача в ежедневието си: 

 

Зареден с антиоксиданти – Зеленият чай е зареден с антиоксиданти,но когато го консумирате в най- натуралната и непреработена форма ( целите листа), е много по- силен! Антиоксидантите помагат да се предпазим от ракови заболявания и други болести, както и предпазват тялото ни. 

Повишава енергията ви, тъкй като е натурален стимулант – не само че Мача съдържа кофеин, който ви енергизира, но и има уникалната комбинация от други съставки, които заедно с кофеина ви дават енергия, която трае до 6 часа. Хубавото е, че този тласък на енергия, няма да доведе до чувство на изтощение, след като премине. Вместо това, постепенно енергията намалява.

Подпомага функцията на имунната система - Естествените катехини в Matcha чай, имат способността да се борят с болеститеи и ни предпазват от инфекции пряко вредящи на имунната ни система. На свой ред, това укрепва имунната система и я прави по-малко податлива на поражение от вируси и болести.

 

Детоксикира тялото - Консумацията на храна и излагането в околната среда причинява натрупване на свободни радикали в организма. Антиоксидантните способности на Matcha позволяват да се очисти организма от тези свободни радикали и работят за детоксикация на нашата система от вредните токсини и химикали. Той също така прави това чрез високите нива на хлорофил. Хлорофилът е естественото вещество в растенията, които им придава зелен цвят. В Matcha чаените листа, това вещество е невредимо и ние можем да се възползваме от предимствата на това като телесен препарат за почистване, когато консумираме Matcha.

 

Подпомага концентрацията – Мача чай съдържа амино ациден L-теанин, който стимулира чувството на релаксация и благосъстояние. Амино ацидът създава алфа вълни в мозъка, които водят до бета вълни – тези, който ни разведряват - и по този начин се подобрява състоянието на будност и съсредоточеност.

Мача е вкусна, здравословна алтернатива на кафе и кофеин и има толкова много здравословни свойства. След като се сдобиете с него, вие вече можете да го приемате под формата на чай или да го добавите към любимото си лате. 

Този продукт можете да закупите оттук:

http://teatox.bg/energy/bio-energizirasht-chai-energy-matcha

 

 

 

Leave a Comment