Какво не знаем за японския премиум Matcha чай

Posted by Борислав Крумов 12.03.2016 0 Comment(s)

 

 

Зеленият чай е бил популярен със своите полезни съставки и положителни ефекти върху благосъстоянието, неговото енергизиращо въздействие и превенция на болестите в продължение на хиляди години.

 

Matcha е прахообразна форма на зелен чай от Япония, който се смята за един от най-добрите чайове в света. Това, което прави Matcha толкова добър за Вас, е фактът, че вие ​​всъщност поглъщате целите листа чай, вместо просто да накисвате в топлата вода. Особено високите нива на антиоксиданти правят Matcha толкова популярен. Той съдържа 137 пъти повече антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в тялото ви, за разлика от обикновения зелен чай. Matcha също съдържа много кофеин, който ще Ви държи приятно будни до 6 часа и чаят е основен източник на аминокиселини, катехини, алкалоиди, минерали, микроелементи и витамини, които същевременно гарантират спокойствие.

 

Оригиналната рецепта на Мача, която произлиза от Кагошима, е гордостта на местните фермери на чай. Най-южният регион на Япония е известен със своето изключително качество на чайове, защото субтропичният климат допринася за богатата на хранителни вещества почва.

 

Кофеинът в Matcha чай се понася много добре от организма. За разлика от кофеина в кафето не ни кара да се изнервяме.

 

Аминокиселините са полезни за здравето. Особено аминокиселината L-теанин, която е във високи концентрации в Matcha чай. Това придава успокояващ ефект върху тялото.

 

Антиоксидантите улавят свободните радикали, които увреждат клетките ни. В допълнение към това Matcha има доста голяма част от антиоксиданта ORAC (кислородорадикален капацитет на абсорбция), който абсорбира особено много свободни радикали.

 

Катехините са класифицирани в групата на антиоксидантите. ECGC катехина е известен със своето положително въздействие върху здравето. Най-високата концентрация на ECGC се намира в Matcha чай. Прахообразната форма на Matcha играе специална роля: тялото приема 3x повече  ECGC отколкото от други зелени чайове.

 

Хлорофилът дава зелен цвят за всяко растение. Това е здрав естествен оцветител, който предпазва организма и помага за изграждането на нови кръвни клетки. Хлорофилът е естествено съдържащ се в който и да е зелен чай, следователно също и в Matcha.

 

Бета-каротин лесно може да се преобразува от организма във витамин А. Листата от зелен чай съдържат много бета-каротин, който е важен за очите, кожата и обмяната на веществата.

 

Желязото е един от най-важните микроелементи в нашия организъм. Ето защо, ние също трябва да се грижим за доставянето на достатъчно желязо.

 

Можете да поръчате продукта от тук: 

https://teatox.bg/energy/bio-energizirasht-chai-energy-matcha

Leave a Comment