4 неуместни извинения да не преминем към здравословното и как да се справим с тях

Posted by Борислав Крумов 20.04.2016 0 Comment(s)

 

Готови сте да започнете своя здравословен режим и наистина искате да сте редовни във фитнеса и да започнете да приготвяте здравословната си храна, но всяка седмица изглежда, че има ново оправдание защо не можете, или нещо друго, което Ви възпрепятства да започнете.

 

Истината е, че всеки започва от някъде и дори веднъж да сте успели да превърнете здравословния начин на живот в рутина, винаги ще се появяват предизвикателства и извинения.

 

Ключът е да намерите начини да преодолеете извиненията и да покажете малко инат!

 

Ето и няколко съвета как да преодолеете вечните оправдания и извинения и как да преминете в най-здравословния си режим:

 

 

„Аз нямам време“

 

Никога няма да има момент от живота ни, когато имаме достатъчно време. Независимо дали е време за упражнения и здраве, време за готвене или време за Вас и Вашите приятели, то никога няма да достига.

 

Успехът идва не от това да имаме достатъчно време, а от това сами да си набавим такова. Направете приоритет своите упражнения, здравословен живот, планирането на предварително приготвените ястия и намерете време това да се случи. Независимо, дали от това зависи да си легнете 15 минути по-късно или да станете 15 минути по-рано.

 

„Твърде скъпо е“

 

Вярно е, че купуването на здравословни храни, запасяването със зелени суперхрани на прах и поддържането на хладилника пълен със зеленчуци може да бъде скъпо, но също храненето по заведения е скъпо. Пресметнете колко пари харчите за хранене навън и зареждане на хладилника всяка седмица. После си поставете този бюджет за седмично пазаруване и отидете на пазар. Може това да Ви коства малко по-рядко да се храните навън, да закупите някои неща на промоция или да не купите някои неща точно тази седмица, но малко извънредни усилия и отдаденост могат да доведат до успех и да успеете да заредите със здравословна храна хладилника си.

 

 

 

„Не знам как“

 

Понякога здравословното хранене, започване на фитнес тренировки, планиране на ястията или да опитате йога може да изглежда изключително натоварващо и Вие не знаете как и от къде да започнете или имате малко опит в това. Започнете с малки стъпки. Изберете едно или две неща, с които да започнете – четете и се образовайте във връзка с тях.

 

Поискайте подкрепа от приятели, колеги или дори от блогъра, чийто задравословен блог четете. В повечето случай, хората, който говорят за здраве и споделят здравословни рецепти, са повече от щастливи да говорят и споделят опит за това. Не се опитвайте да правите твърде много промени наведнъж, или да мислите, че трябва да научите всичко – това е процес на израстване и предизвикателство и това е най-хубавата част!

 

„Не мога да се справя сам“                                                                          

 

Ние всички се нуждаем от подкрепа и в повечето случаи сме по-успешни, когато имаме някой зад гърба си да ни стимулира да постигаме целите си. Но за тази цел трябва да стартирате самостоятелно и след това да потърсите подкрепата, от която се нуждаете, в хора, които да Ви побутват от време на време. Ако имате правилните хора до себе си, няма да имате чувството, че сте сами в това начинание. Обградете се с хора които Ви помагат да вървите само нагоре, вярват във Вас (дори когато Вие сами не го правите) и които Ви подтикват към това да желаете да бъдете по-добри.